[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos

Go down

[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Empty [Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos

Post  Bart M on Fri Nov 02, 2018 2:28 pm

Er hangen heel veel vraagtekens rond de verzonken stad Omidos. Jullie gaan op verzoek van de guild wat rondneuzen en deze geheimen blootleggen. Wie weet wat er allemaal te leren en vinden valt?
Bart M
Bart M
Admin

Posts : 70
Join date : 2018-02-27

View user profile http://velleriondnd.forumotion.com

Back to top Go down

[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Empty Samenvatting Sessie 1

Post  Pieterjan on Tue Jan 08, 2019 3:27 pm

Party:
Carla (Lennert)
Marc Withakay (Ilse)
Allelapras (Arnaud)
Dan Pally (Pieterjan)

Quest:

tldr
3/10 stadsdelen bezocht, heel veel loot. Er ligt nog gold in de [X]. Al 2 facties ondekt, Merman en Vissen, zijn geen fan van elkaar. Carla is een held.
Verder onderzoek nog vereist.

Full
De party keert terug naar Omidos via het portaal bij Radoen. Daar krijgen ze enkele potions of breath water (werken 8u) van Radoen mee om het meer te verkennen. De omvang van de stad is duidelijk te zien in het meer(zie tekening). Daarop beslist de party om een kamp aan de rand op te slaan [1] en van daaruit het meer te verkennen.

Het eerste deel waar ze aankomen [2], is nog uitzonderlijk goed bewaard en lijkt een religieus centrum te zijn. Het valt op dat er 17 tempels zijn en 1 grote tempel in het midden. Door tijdsgebrek bezoeken ze enkel de grote tempel waar op de bovenste verdieping 17 altaars terug te vinden zijn, precies evenveel als het aantal tempels buiten. Ook ontdekken ze een magic bol die licht geeft en gloeit, natuurlijk nemen ze deze mee. Daarnaast is 1 silver en 2 gouden beeldjes en in de rest van het stadsdeel vinden ze nog 400G aan items.

Dan trekt de party door naar het volgende stadsdeel [3], hier staan vooral appartementsblokken en het lijkt niet zo interessant. De party komt een robot guard tegen die rondrijdt door de stad. Hij laat geen informatie los, dus beslissen ze om hem te volgen, maar terwijl ze door de stad trekken valt het Allelapras op dat ze gevolgd worden door een paar vissen à la Spongebob. De party slaagt er vrij snel in om 1 te vangen, de vissen zijn niet zo sterk. De vissen blijken Kuatoa te zijn en hun leider is Zark. Na de vis ondervraagd te hebben, laat de party het arme visje vrij en zetten ze hun toch verder.

Vlak bij de encounter met de vissen komt de party het enige vervallen huis in de stad tegen. Time to investigate! Dan Pally onbevreesd stapt recht op de voordeur af, maar voor hij binnen kan stappen hoort hij een stem in zijn hoofd. Dapper maar naïeve als hij is, daagt hij de stem uit. Dus klinkt er plots een helse krijs en Allelapras en Carla worden insta gedownd. Na vele heals, vele fears en een paar stevige meppen, doden ze de banshee. In het huis vinden ze 50G, Morphing Clothes, nog zo een gloeiende bol en een orb of darkness. Dapper als ze zijn daagde de party de DM uit en riepen ze uit "We nemen een short rest in the haunted House".

Gelukkige voor hen konden ze hun short rest rustig uitdoen en hun tocht verder zetten naar deel [4]. In dit deel zwemmen er beduidend minder vissen rond. Hier staan ook de rijkere huizen, het is duidelijk dat dit  de chiquere buurt is. Tijdens het rondwandelen ziet de party enkele hoopjes met verbrijzelde robots en opeens horen ze iets verder een gevecht. Allelapras sneakt voorop en meldt hen dat 2 Merman met 3 robots aan het vechten zijn. Er breekt een kleine discussie uit onder de party wat hun plan wordt, maar voor ze eruit geraken stopt het lawaai. Daarop besluiten ze om snel de overwinnaar vriendelijk te begroeten. Maar voor ze iets kunnen doen besluiten de merman om hen aan te vallen. Helaas voor de party kunnen de merman goed zwemmen en bestaat de party uit 2 zwaar bepanserde bruisers die enkel over de bodem kunnen wandelen. Desondanks dealen ze veel damage, maar de merman kunnen beide ontsnappen.

Omdat de tijd onderwater er bijna opzit en de merman ontsnapt zijn, beslist de party om wat huizen aan de rand van het stadsdeel te looten. Het eerste huis dat ze tegen komen, heeft boobytraps. Gelukkig hebben ze de rogue Allelapras die de traps disabled, door er face first in te wandelen. In het huis vindt de party 3000G, maar nog belangrijker, een hidden safe. Allelapras schat dat hij een uur nodig heeft om deze te kraken, maar ze hebben nog maar een kleine 2u tijd over en het kost minstens een kwartier om terug aan de oever te geraken . Ondanks de vele waarschuwingen van Carla, beginnen Allelapras en Dan de kluis te kraken. Na een uur is de kluis nog net niet open en Carla is Dan en Allelapras beu. Zij vertrekt al richting de oever en wacht de rest daar op [5], Marc twijfelt maar beslist om toch bij Dan En Allelapras te blijven. Met nog 20 minuten te gaan, krijgen ze de kluis eindelijk open. Er ligt teveel goud om te dragen, een band of intellegence en boots of  archery. Na het looten hebben ze nog een kwartiertje, dus ze moeten zich hard haasten.

Wat ze niet doorhadden, is dat terwijl ze de kluis aant looten waren, er een grote school vissen [6] en een school merman [7] komt aangestormd om de party te zoeken. Allelapras, Marc en Dan zitten dus vast in het stadsdeel [4]. Carla beslist daarop om alle aandacht te trekken en cast verschillende felle spells in het rond om zo de scholen op haar te krijgen.

Marc, Allelapras en Dan komen buiten met hun zakken vol loot en zien 2 grote scholen recht op felle spells afstormen. Daardoor kunnen ze ontsnappen achter de scholen door en bereiken net op tijd de oever. De vissen en de Merman clashen op elkaar in op Carla haar positie, die net voor de clash invisility cast en maakt dat ze weg is. Eens terug samen aan de oever aanschouwt de party de veldslag tussen de vissen en de merman. Het is duidelijk dat de merman veel sterkere vechters zijn (+- 20:1), maar de vissen zijn met veel meer. Dus de battle blijft onbeslist en ze druipen terug af.

De party besluit na een nachtje slapen in hun kamp om met het portaal terug naar de guild te gaan en later terug te keren voor verder onderzoek.

Map:
[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Lake_o10


Last edited by Pieterjan on Sun Jan 13, 2019 2:27 pm; edited 1 time in total
Pieterjan
Pieterjan

Posts : 18
Join date : 2018-03-09

View user profile

Back to top Go down

[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Empty Re: [Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos

Post  Bart M on Tue Jan 08, 2019 8:20 pm

Experience


Banshee 1100xp
Learning of Zark 300xp

Verdubbelen en delen door 4 geeft 700p


Loot


Salvageable scripture from the main temple

1 Silver and 2 golden statues, worth 60, 200 and 240gp, if you sell

2 glowing magical things of which 1 gifted to Radùn

A total of 12000 gp in various coins and loot

Clothes of morphing (2500 gp)

This set of tunic and breeches can turn into any non-magical clothing/armor. It requires an action and has 2 uses per day. Requires attunement. *mithril+adamantine armors count as magical

Boots of Elvenkind (2500 gp) (Sorry, verkeerd gezegd tijdens de sessie)

While you wear these boots, your steps make no sound, regardless of the surface you are moving across. You also have advantage on Dexterity (Stealth) checks that rely on moving silently.

Globe of Darkness (500 gp)

This small sphere of thick glass weighs 1 pound. If you are within 60 feet of it, you can speak its command word and cause it to emanate magical darkness with a diameter of 50 feet.

Headband of intellect (8000gp)

Requires attunement. The wearer of this headband has 19 intelligence.
Bart M
Bart M
Admin

Posts : 70
Join date : 2018-02-27

View user profile http://velleriondnd.forumotion.com

Back to top Go down

[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Empty Re: [Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos

Post  Pieterjan on Tue Jan 08, 2019 8:52 pm

Ik neem aan:
Lennert neemt de Orb
boots lijken me handig voor Wallie de rogue
clothes zowel handig voor mij als Ilse, wil het wel maar heb al een magic sword. Dus Ilse if you want it's yours
Headband lijkt me niet handig voor de characters die mee waren correct me if i'm wrong. Dus verkopen aan 8000*0.6 = 4800
Dus 4800G + 12k G + 500G = 17300 G's te verdelen

Total waarde loot:

Statues 500G + 12000G + 2500G + 2500G + 500G + 4800G = 22800K  --> 5700G waarde per persoon

Dan kom ik tot:

Lennert: Orb + 5200G's
Wallie: Boots + 3200G's
Ilse: either 5700G's of 3200G's + clothes
Mezelf: either 5700G's of 3200G's + clothes

Mocht ik mij vergissen en iemand de headband willen, vind ik het totaal nie erg dat de loot onevenredig verdeeld is. Zie liever items in omloop als in de shop
Opmerkingen?
Pieterjan
Pieterjan

Posts : 18
Join date : 2018-03-09

View user profile

Back to top Go down

[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Empty Exploring Omidos Part 2

Post  Pieterjan on Sun Jan 13, 2019 2:05 pm

Party:
Carla (Lennert)
Allelapras (Arnaud)
Dan Pally (Pieterjan)

Quest:

tldr
Terug stadsdeel [4] goed geloot. Middelste stadsdeel zit vol met veel te sterke monsters, party komt nog wel terug met versterking en zelf veel sterker. Party heeft contact met de leiders van de Merman gelegd en gaan hen mogelijks helpen de Kuatoa uit te schakelen.

Full
De party komt zoals altijd terug aan bij Radoen. Omdat de adventurers hier zo vaak stoppen, beslissen ze een permanent tentenkamp de bouwen in zijn buurt. Radoen geeft de brave adventurers 7 potions of breath water mee om verder lake omdious te verkennen. Ze leggen Radoen ook uit dat er zoiets als bestaat als potion of waterbreathing waarbij men zowel boven als onder water kan ademen. Radoen is verrast en vindt deze nieuwe potion zeker de moeite waard. Als hij 1 of 2 flask in zijn bezit krijgt, denkt hij dat hij de samenstelling wel kan maken.

Met potions in hun zak en nieuwe magic items en loot is de party klaar om er op uit te trekken. In de eerste plaats beslissen ze om terug te gaan naar de kluis [4] om de overgebleven loot mee te nemen. Maar helaas de kluis is al volledig geplunderd, vermoedelijk door de Kuatoa. Omdat de wijk zo rijk is en de party gold hungry, beslissen ze om nog wat huizen te looten. Ze merken dat in alle huizen de voordeuren eruit geramd zijn en er is overal geloot. De party zoekt tussen de resten nog wat loot en vindt 700G in kleine spullen. Daarnaast vinden ze nog een kunstwerk dat ze schatten rond de 500G, een klein kluisje en nog een grote verborgen kluis. Terwijl Dan en Carla de loot naar de oever dragen, probeert Allelapras de grote kluis te kraken. Na heel lang, lukt het hem toch eindelijk en de deur gaat open. In deze kluis ligt minder goud dan in de vorige, maar er liggen veel gemstones en een skelet met in zijn handen nog een zwaard. Carla cast identify op het zwaard, en terwijl ze het aanraakt, hoort ze een stem in haar hoofd. Het blijkt een elemental sword te zijn dat zich nu bindt met Carla.

Na al het geloot, beslist te party om toch een beetje te exploren en ze trekken door naar de main hub van de stad [6]. Als ze dichterbij de Hub komen, zien ze dat het bestaat uit heel hoge gebouwen die op verschillende hoogtes met elkaar verbonden zijn met wandelgangen. Als ze nog dichterbij komen merkt Allelapras beweging op in de schaduw van de stad. Hij beslist met zijn +11 en magic boots met stealth advantage even vooruit te sneaken en te scouten. Ondanks de zeer lage kans om gespot te worden, rolt hij een 2 en 3, dus zodra hij in de schaduw komt wordt hij gespot. Het beest maakt veel lawaai, en er komen snel nog 2 andere afgestormt. Allelapras storm snel terug naar de party, en het valt de part op, dat de beesten, krabachtige wezens, op de rand van de schaduw blijven staan. Dus de party begint te overlegen over een plan of attack, maar ver voor ze tot een besluit kunnen komen, zien ze een enorm beest in de verte afgezwommen komen aan hoge snelheid. Dan en Allepras krijgen het idee om snel de kleine beesten uit te schakelen voor de grote vis bij hun is. Dus ze stormen recht op een beest wat alleen staat af. Maar na een multi attack van het beest heeft het Allepras geparalyzed in zijn klauw gegrapeld. Voor de party is het duidelijk dat de monsters ver boven hun hoofd zijn, dus het is weg geraken of TPK. Dan laat zijn kameraden niet achter, dus hij gebruikt al zijn spellslots en special powers om het beest dood te meppen terwijl Carla spells blast om zo Allepras te bevrijden voor de rest bij hun is. Vrij en zonder spellslots runt de party zo hard ze kunnen voor hun leven terwijl het grote beest de afstand steeds verkleint. Zodra het beest aan de rand van de schaduw komt en de party al 100den Feet verder is, maakt het een enorme krijs die door merg en been gaat, maar vooral de party hun Hp heel zwaar naar beneden brengt. Het beest stopt met hun te achtervolgen, maar heeft duidelijk gemaakt dat de stad zijn territorium is.

Gehavend en zonder resources, beslist de party om terug naar stadsdeel [4] terug te keren en daar te wachten tot ze terug naar land kunnen. Maar voor ze aankomen merkt Allelapras drie mensachtige figuren in de verte, Merman. De party rent snel naar de stad en verstopt zich daar. Carla gebruikt comprehend Languages om ze zo af te luisteren. De party komt te weten dat de Merman de party niet willen doden, maar meenemen naar hun leider(s?), De Circle. Carla beslist daarop om contact met hun te leggen via message. Na onderhandelen, mag de party even rusten in een huis om daarna mee te komen naar de cirkel. De merman willen wel iederen in 1 kamer met hun erbij en ze leggen wapens zeker niet neer, dus het werd één van de gezelligste short rest die de party al ooit gehad heeft.

Short rest like:
[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos MV5BMTQ2NDg4MDA2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzQxOTQ1MjE@._V1_

Na de short rest volgen ze de Merman tot aan een grot die leidt naar een ondergronds complex. Het hele complex is momenteel leeg, maar na 5 minuten wandelen komen ze aan in een grote open ruimte waar 3 mooie vrouwen zitten, zijn zijn De Circle. Zei vertellen ons dat ze in oorlog zijn met de Kuatoa en vragen onze hulp om hen te verslaan. De Circle trekt wel duidelijk een lijn, iedereen die niet met hun is, is tegen. Carla vertrouwt de Mermain wel, vooral omdat ze het spoor van plunderingen door de straten gezien geeft en ze de Kuatoa ziet als onderwater goblins. Dan daarentegen vertrouwt de Merman niet en wil bewijs voor hij helpt een ras uit te moorden. Hij onderhandelt daarop, dat de party naar het oppervlak terug mag gaan om te rusten, en dat hij terug komt met een zone of truth om bewijs te vergaren om hen te helpen. De party verlaat daarop het water met veel loot en veel vragen, klaar voor een volgend avontuur.

Map:
[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Lake_o11

Loot approximation:
Bronze + Silverware (700 gp)
Piece of art (estimated 500 gp)
Gold and gemstones (10.000 gp)
Small safe -> tiara (+- 300 gp)
Jewels (300 gp)
Elemental sword
Pieterjan
Pieterjan

Posts : 18
Join date : 2018-03-09

View user profile

Back to top Go down

[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Empty Re: [Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos

Post  Bart M on Wed Jan 16, 2019 8:32 pm

Experience


Killed 1 chuul 1100xp
Talked with The Circle 800xp

Verdubbelen en delen door 3 geeft 1300xp


Loot


2000 gp in various pieces of art and jewelery once they have been secured in Stonehill.

A total of 7000 gp in various coins and 3000 gp in gems.

Sword of the elements (5000 gp)

Shortsword that does 1d6 piercing + 1d6 fire, cold or lightning. Every sunrise the wielder of the sword can choose to change the chosen element. Contains a sentience which calls itself Raven. Does not require attunement.
Bart M
Bart M
Admin

Posts : 70
Join date : 2018-02-27

View user profile http://velleriondnd.forumotion.com

Back to top Go down

[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Empty Loot divide 2

Post  Pieterjan on Wed Jan 16, 2019 8:56 pm

Ik stel voor:
Lennert Sword short + 2K gold
Wallie en me, 5k Gold each.
Pieterjan
Pieterjan

Posts : 18
Join date : 2018-03-09

View user profile

Back to top Go down

[Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos Empty Re: [Bart - Multisession - lvl 5+] Exploring Omidos

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum